Thursday, December 15, 2011

Assgment hado!!

Hari ni aku nak citer skit pasal keje aku. Hari ni aku kena g Royale Bintang Hotel ada la seminar/majlis penutupan. Ada menteri datang. Hari ni aku sorang je reporter. Paper lain tak der. So masa menteri berucap aku duk la terkial2 ngan jurugambar sebab tak tau ujung pangkal. Press release pun tak der.\

So lepas habis function, media person dia datang approach aku. Ajak g makan dulu sebab katanya Menteri ada discussion. Aku cakap tak pe la tak payah la buat PC sebab aku sorang je lagi pun aku dapat point dari speech dia tadi. Pastu dia kata Datuk Menteri dah tau. Hmm tak leh buat apa la so aku ngan foto pun termanggu lagi la menunggu.

Bila tiba waktu aku nak jumpa, sampai depan pintu dorang boleh plak kata Menteri  tak nak jumpa sebab nanti PM akan lancar benda ni so biarlah PM bagi statement. Pulak!! Ok fine..tak per lagi senang keje aku. Aku pun blah.

Dah bayar parking, aku dapat call. Mamat PR tu call aku tanya dah kuar dari hotel ke belum. Aku kata la belum tapi tiket dah bayar si nak tak nak kena keluar balik. Dia tanya aku boleh tak patah balik sebab Pengerusi dia Tan Sri..... nak bagi statement. Dia merayu2 suh aku patah balik and kata tak pe bab parking dia settle ngan hotel. Ok fine!! Tan Sri punya pasal aku pun patah la balik.

Kemudian, sesi penantian sekali lagi sementara tunggu Tan Sri habis sesi ngan Menteri. Tunggu punya tunggu datang plak satu mamat lain kata kat aku Tan Sri kena ikut Menteri g Parlimen!! Mana pegi mamat PR tadi pun tak tau. Takut la tu nak jumpa aku. Aku cam nak jerit je tadi. Dah la buat assignmnt petang. Elok boleh gerak kul 4 lebih, menunggu setengah jam, dekat kul 5 baru kuar dari hotel yang terletak di tengah BB tu. Hampeh!!

Sekian dugaan keje aku.. sigh...

5 comments:

Fatin Mraz said...

selalu deal ngn ministers n tan sri mmg cam nih ye..
huhuu..dugaan..

Mama Ann said...

BAK KATA P RAMLE...DUGAAN...

juliaismail said...

Bukan senang nak deal ngan orang besar2 ni..ikut suka dia je..

Ahmad Tongkeng said...

my mother has a million stories like this.. deal dgn menteri melayu paling leceh skali..

sorry

juliaismail said...

Yes Ahmad Tongkeng.. Our people selalu lupa diri bila dorang dah berpangkat and always look down on people..