Tuesday, March 31, 2015

Petua paling mudah kurangkan keputihan

Keputihan adalah masalah ramai wanita dan kita kadang2 malu untuk berbicara mengenainya. Kak J pasti ramai yang dah mencuba pelbagai cara dan produk. Termasuk kak J. Sebelum ni Kak J ada bagi petua-petua jamu dan juga tangas. Tapi tak ramai yang boleh mengamalkannya ekoran kekangan masa.

So hari ni Kak J cara paling mudah nk kurangkan keputihan. Sangat senang dengan hanya menukar amalan harian kita. Iaitu kurangkan minum air sejuk dan berais. Begitu juga air karbonat. Kalau tak percaya, cuba untuk seminggu.

Makan tengah hari atau malam, elakkan langsung air berais. Cuba bila g lunch, order teh o..amalkan selama seminggu korang dah boleh nampak perbezaan. Malah tak perlu pakai panty liner dah nanti.

Bukan je boleh bilangkan keputihan dan lendir2 tu, boleh kurus jugak tau..

Tuesday, March 24, 2015

Corn Snake..

Im always in love with animals..but few years ago i came to realise tht im really into reptiles..and i choose snake ada a pet and now its becoming a family hobby..i have no prob with my kids or husband..they love them too..this is some of my corn snake collection
Snow Corn

Anery Corn

Extreme Okeetee

Butter Corn

Amel Corn

Friday, March 13, 2015

Berkarat....berabuk..

Its been a while..dah berkarat n dah berabuk, bersawang semua...aku tak ingat berapa kali terakhir aku tulis jengah  ke blog ini sehinggala baru-baru ini ada kawan yang msg bagi tau..bump to my blog sebab terjumpa petua-petua n resipi jamu..i was thinking to start this blog agai..si sebabkan i will start a brand new life in Kuala Lumpur!! alhamdullilah after 3 n half year berkhidmat di Kosmo Kota Bharu, akhirnya aku dipanggil balik ke Kuala Lumpur..i will be reunite with my kids n husband..

Utk yang berminat..aku akan kongsikan dua perkara dalam blog aku ini..pertama..penjagaan wanita dari segi tradisional dan juga moden.

And aku juga akan titipkan beberapa tips dalam penjagaan ular atau any reptile kepada yang berminat...Salam to all

Latest Foto.. Makin tua..almost 32..
Julia Ismail