Sunday, March 23, 2008

Aku sakit pinggang!!!


Aku baru jahit manik kat baju tu tak sampai 30% pun kat baju tu. Tapi sakit pinggang dia ya ampun..nak mampus. Sampai hari tu aku terpaksa MC sebab dah tak leh tegak dah badan aku. Ni sakit balik..tak kan aku nak mc lagi. Lagi pun esok aku nak g tengok F1. Pak long bagi tiket grand stand so aku nak g tengok ngan Shazwan. Sakit pinggang pun sakit pinggang la. tak tak larat dah nak suh bebudak ofis ni tolong urut...

Thursday, March 20, 2008

Sakit kepala!!!

Today i had a really terrible head ache..Tak tau kenapa..Maybe with all the stress dari office dan personal make me all stressed out. Rasa cam nak meletup ke kepala ni. Nak kira tarikh, makin hari makin dekat tapi cam banyak jer yang tak settle lagi. And to talk about money..ish..tok sah citer. Everyday im thinking about money. Duit makin kurang, tapi cam banyak jer lagi belum beli. Honeymoon pakej dah beli dah masa Matta fair. I'll be going to Phuket. Tapi benda lain banyak lagi yang tak settle. People keep asking why do i look so dull, the fact is makin dekat masa nak kawin makin banyak masalah. Time ni la kita pikir..are we making the right decision to get married? Are we making the right choice? Are we going to be happy ever after? or this is just what every couple dealing with. But i think, there is no such thing as happy ever after. People will change as we know them to much. Wht we had past few years ago will not be the same as wht we gonna have the next few years. Thts the fact that we need to face. Susahkan.. Dont ever think wht is infront us is the one that will make u happy for the rest of your life. Bila kita dah buat keptusan bukan mudah untuk kita tarik balik. Tak mungkin kita boleh patah balik masa and forget about everything. Just one thing to say..its not easy to get married.

Wednesday, March 19, 2008

Manik..Manik..Manik..


Aku dah jahit sikit dah manik kat baju tunang aku. Tak tau la hasilnya macam mana. This will be my second baju that i sew the sequeen and labuci my self.. Hehehe..Mak Long Syikin offer aku dia nak jahit kan manik kat baju aku tapi Mama kata buat apa hantar kat orang kalau dah tahu jahit sendiri. I really love the art of beads dan sequeen. I hope it will turn up beautiful.

Wednesday, March 12, 2008

Baju tunang


Semalam baru amik baju tunang warna hijau ni dari Mass Kasim Galllery tapi manik belum jahit lagi. Rasa cam tak puas hati jer ngan baju ni ye la, orang suruh letak lace jugak kat kain dia tak letak pastu bila mintak lebih lace dia kata tak de. Hello..aku saiz xs tak kan lebih skit pun tak der. Now i need to start my hard work to sew all the beads dan sequeen to that dress. Kain pun terpaksa hantar balik kat kedai lain sebab nak tambah lace. I spend to much at this particular dress. Tapi jadinyer tak seberapa. Frust betul. Memang lepas ni jangan la sesapa tempah kat situ lagi. Mahal je lebih. Konon standard sangat la. Buat baju orang pun tak ikut saiz. Kena kecikkan sampai dua kali.