Monday, February 27, 2012

Happy Birthday!! Suprise!!

23 Feb lepas kami buat small celebration tuk kawan baru Joseph dari Star Publication yang di pinjamkan sebulan je kat Kelantan ni.Kami decided nak makan-makan Chim Chum.. Just 5 of us sebab Rohaya dari Majalah Harmoni tak dapat join last minute.. Kebetulan Foto dari KL si Asrie tu datang Kelantan..Kita entertain dia skali la..

Aku kat kelantan ni tak der kawan pompuan..Aku masih mencari..Kebetulan kat Utusan/Kosmo ni aku sorang je pompuan..so aku lepak je la ngan kawan2 yang ada..Memang mak aku bising la tapi nak buat macam mana..dorang je yang ada kalau jadi apa2 kat aku kan..

Aslnya plan nak celebrate bday Joseph je tapi kebetulan awal bulan ari tu bday Rodelio, so aku letak skali nama dia.. Terkejut dia bila buka kotak kek sambil nyanyi lagu bday tuk Joseph..tetiba nampak nama dia skali atas kek tu..

Walau pun simple,, but the night was so meaningfull.. Thnks to u guys yang sentiasa buat aku lari dari kesedihan dan kerinduan pada family kat KL.. Jangan risau..nanti kalau aku dah jumpa kawan perempuan yang aku leh click..aku tak cari korng dah..

Yang ada malam tu Rodelio (utusan), Aizzul (foto Utusan/Kosmo), Joseph (Star) ngan Asrie (Foto Utusan KL)..


Birthday Boys.. kiri Joseph, kanan Rodelio

Inilah tiga sahabat saya..Kanan skali Aizzul.

Our Food...

Mari makan!!!

Saturday, February 18, 2012

Kenapa tngkap gambar kepala kena senget??..

Semalam ada seorang mamat ni tanya kat aku..kenapa kalau nak tangkap gambar kepala kena senget-senget..cara pertanyaan dia tu agak sarcastic gak la..

Sebenarnya, aku amat-amat mengakui yang perempuan adalah golongan yang paling pandai merakam gambarnya sendiri sebab dia tahu posisi yang sesuai untuk nya..setuju tak?

Persoalan kenapa aku senget kan kepala adalah supaya aku menampakkan jaw line aku yang mana menampakkan ilusi muka aku panjang dan kurus..lagi pun aku mempunyi pipi yang agak 'gebu'..so kalau tangkap dari depan direct nampak sangat muka aku bulat..

Sebab tu kalau aku tangkap gambar dengan kepala yang senget atau melentok sikit, ia menghasilkan ilusi seolah aku kurus ramping dan mempunyai bentuk muka yang runcing..hahahahaha..

So itu adalah penjelasan kenapa aku selalu tangkap gambar kepala aku senget..hahaha..

Tapi sebenarnya..suka ati aku la kan nak tangkap gambar macam mana..tu gambar aku..yang ko nak kecoh sangat apasal..aku tak paham betul..

Saturday, February 11, 2012

Terkunci luar bilik!!!

Ari ni aku bangun tido dengan penuh ceria nak g jalankan tugas kat Tanah Merah.. Bangun tido siap aku buat exercise for 30 minutes..

Ari ni ari Sabtu..Orang kat guest house tak ada. So aku keluar nak mandi, aku berkemban je la mandi lagi pun bilik air betul2 depan bilik aku. Toilet tu aku kongsi ngan pompuan sebelah bilik aku.

Nak jadikan cerita..masa aku tengah mandi aku terpandang baldi kecik aku yang aku letak barang mandian. Nak jatuh jantung aku bila tengok dalam tu ada kunci keta aku..

Omagod!!! aku bawak keluar kunci keta bukan kunci bilik!!! So lepas mandi aku pun tercongok depan pintu bilik dok pikir macam mana nak bukak pintu..Dah la tak der orang langsung kat guest house tu. Owner pun tak der. Nak pecah je pintu tu tak ada kudrat aku..

So apa yang aku buat adalah, dengan berkemban tuala tu aku turun sampai pintu bawah guest house yang tinted tu, aku jenguk kepala aku keluar..hahaha..memang lawak la bila pikir balik..kebetulan ada seorang kakak yang keje kat mydin duduk kat tembok tepi tu..aku pun dengan pelahan pangggil dia..Aku kata nak mintak tolong..terkejut dia bila masuk pintu tu tengok aku berkemban..hahahaha..aku nak pinjam phn dia nak call owner..sib baik no phn owner ada atas meja..

Aku pun call la si Uji..nak jatuh jantung aku bila dia kata dia kat KL..sib baik dia kata kat aku suh amik kunci spare..sib baik aku cari2 jumpa..hahaha..percaya betul dia kat aku..dengan sepantas kilat aku bersiap sebab time tu dah kul 9.30 pagi..assignment Datuk Ikmal plak kul 10.30.. Gila Tanah Merah jauh tu..

NI aku masukkan sikit gambar guest house aku..ramai yang tak leh imagine guest house ni cam mana. Ramai kata aku dok hostel..Hostel tu macam asrama..yang ni lebih kepada hotel bajet..ada la gak aku rasa cam bujang lapor cerita p ramlee dulu2..hahahaha\









Ni ruang tuk tengok TV..Yang buat Peace tu member aku reporter Utusan Rodelio Junjun Taucan



Ini ruang tepi..ada tempat nak makan..hujung tu ada bilik jugak..


Ni dapur yang kita boleh masak apa pun..tp kongsi la..dapur ni betul depan bilik aku

Monday, February 6, 2012

Tak nak balik!!!

Esok tiket bas kul 10.30 pagi..tak nak balik Kelantan!!!!

Tapi aku tahu itu tanggungjawab dan tugas aku..aku redha je..sejauh mana aku perlu korbankan keluarga demi kerjaya, aku pun tak tau la..

Harap apa yang berlaku ada hikmah di sebaliknya..

Dan aku harap segala pengorbanan membuahkan hasil..

Amin..

Saturday, February 4, 2012

Happy bday Rizqy...


Tak plan pun nak sambut..tapi adik aku dah belikan kek tuk Rizqy..happy bday sayang..semoga jadi anak yang soleh..

KL for 5 days...

Aku bercuti 5 hari so aku balik KL. Today is Rizqy's 1st bday.. Luckly im here..Sedih je balik2 tengok anak dah boleh jalan..Sad to know that im not there to witness his 1st step..

Addam plak masa nampak aku dia malu2..lps tu bawak dia pergi minum..trus amik krusi duduk sebelah aku..pastu hug me all the way..kesian plak kat dia..seharian jerit2 panggil mommy for no reason..maybe sebab dah lama tak panggi mommy kot..

Selasa depan aku balik..nak spend time sepenuhnya di Kuala Lumpur sebelum kembali bertugas di Kelantan...

Wednesday, February 1, 2012

I've learned my lesson..

Dulu aku selalu kata aku survivor.. i will survive in any situation and aku sangat berdikari.. My stay here really make me learned something about me.. Dulu aku marah bila orang panggil aku manja. But the truth is.. bila aku sendiri kat sini baru aku sedari aku memang seorang yang MANJA!!

Baru aku sedar yang my life actually arranged by people around me. Bila pk balik, zaman aku berlum kawin semua benda bapak aku buat. Even barang2 pakai dan keperluan wanita pun bapak aku beli. Pasal kereta lagi la..haram aku tau satu pun. Maklum la aku ada 3 beradik perempuan dan seorang sahaja lelaki. Memang betul..bapak aku terlalu manjakan kami and now baru aku tau aku tak reti buat banyak perkara.

Bila kawan aku tanya, apa sebenarnya yang buat aku sedih..lama jugak aku terdiam pikir jawapan. Yela sebab hampir setiap hari aku kata aku sedih. Nak kata aku rindu..memang la aku rindu tapi most of the time kawan2 akan lepak ngan aku sampaila waktu aku balik tuk tido je.

Sebenarnya aku sedih sebab aku rasa susah sangat kat sini. Semua benda aku kena buat sendiri. Aku tak pernah buat semua benda ni. Bila aku kawin, semua laki aku yang buat. Lepas bersalin, kami nak cari rumah sewa, semua urusan dia yang uruskan. Sampaila masa nak pindah, semua barang2 pun dia ngan kawan2 dia yang urus. Aku sampai rumah yang ready tuk diduduki. Bila kami beli rumah pulak, sebelah blok je dari rumah sewa. Pagi aku bangun g keje, malam aku balik, barang2 semua laki aku dah pindahkan. Aku cuma perlu letak cadar tilam je.

Sekarang ni, tempat tido aku kena cari sendiri, rumah kena cari sendiri..cari makan sorang2...huh..aku kena belajar buat semua benda tu sendiri. Aku nak cari barang2 rumah pun sendiri..sungguh aku tak biasa keseorangan..keta nak antar basuh lagi,,dulu laki aku yang antar p kedai...

Memang skang baru aku tau aku memang seorang yang MANJA dan sangat bergantung pada orang disekeliling tanpa aku sendiri and yes..i've learned my lesson...