Saturday, September 15, 2012

Loss 3.5kg in 10 days..My GF weight loss story

Aku asyik citer pasal diri aku je..pasal teori macam mana nak kurus and stuff..hari ni aku nak kongsikan kisah my bestie dalam perjuangan dia untuk turunkan berat badan.

Pertama skali aku perkenalkan.. Lina Nadiah Zainal, 29. Dia kawan baik aku since study kat UiTM tapi dia tak amik Mass Com..Dia student Sains aktuari..Kira budak pandaila..hahahaha..

Menurut dia, masa dia mula nak mengurangkan berat tu, berat dia dalam 78 kg..Berat tu adalah weight dia paling berat dia pernah capai. So..disebabkan end of this month dia nak fly study kat UK, dia perlu sgt turunkan badan. Kalau boleh nak turun sampai 68 kg.

 So seperti biasa no product. Cuba dia enroll to celebrity Fitness and hire a personal trainer. Alittle bit costly tapi lebih baik daripada beli product ntah apa2 yang tak mengajar kita apa2 pun kan. Kami sama2 berkongsi mengenai pelbagai info bagaimana untuk menurunkan berat. We do all the math..count all the calorie and guess what, Lina berjaya turunkan berat 3.5 kg dalam masa 10 hari yang pada mulanya dia rasa imposible untuk turunkan 10 KG dalam sebulan..kiranya sekarang dia on track la..

Di sebabkan dia sangat dedicated about losing weight, she took some picture before and after..perbezaannya sangat ketara



23 Ogos 2012




4 September 2012

 

Teringin turunkan berat macam dia? Rahsianya adalah dedikasi..If u really want it, u must work for it..no easy way..Mana ada product yang membenarkan anda makan apa sahaja tapi boleh turunkan berat badan. Hanya ada dua cara yang tak perlu keluarkan sesen pun iaitu healthy eating (diet) dan senaman..Hope all the reader are motivated by this picture













No comments: