Wednesday, August 1, 2012

Serba tak kena..

Hari ni aku buat kerja semua tak kena..Pagi tadi aku ikut operasi majlis perbandaran untuk tangkap orang tak puasa..pusing punya pusing tak jumpa pun orang tak puasa. Dapat la sorang tak puasa depan 7E tapi orang tu macam tak cerdik..

Sampai kul 12 tengah hari satu tangkapan pun tak der lagi..dorang p plak serbu satu kawasan taman..dapat la 5 orang budak sekolah pompuan..budak2 tu sekolah petang..datang sekolah awal so lepak dulu situ sementara masuk sekolah kul 12.30 tgh. Tapi yang aku tak paham kenapa nak angkut dorang jugak..sekolah tepi tu je kot..hantar je la dorang masuk sekolah. Ni nak angkut dorang plak..aku tak paham tul..kot ye pun nak tunjuk sangat keje tu, budak2 tu tak der salah pun. Tapi sebab operasi ari tu gagal, ko nak gak tunjuk kat media yang ko buat keje, ko angkut budak2 tu..aish..kesian dorang..mesti bdk2 pompuan tu takut..Kena marah lagi ngan mak dorang. Dah elok2 budak tu leh masuk sekolah..bila dah kena angkut trus la ponteng namanya..

Aku bengang nye pasal aku pun blah sebab aku rasa tindakan dorang tu nonsense..bila aku sampai opis dapat plak info ada eksiden kat tumpat. Katanya tiga keta. Dah la jauh. Bila sampai memang la tiga keta..tapi kecik gila eksiden tu..tak berbaloi and tak ada new value...

Aku pun balik opis siapkan claim aku and baki2 story yang belum siap..Aku nak balik..kemas baju aku sebab malam ni aku nak balik KL..yahuu!!! Balik KL!!! Jumpa di sana ya!!!!

No comments: