Saturday, September 10, 2011

Cerita sedih lagi.. :(

Ari ni tepat kul 8.30 pagi, kawan aku masuk OT for brain surgery. Aku yang berdebar coz ini adalah kali pertama aku ada kawan yang ada ketumbuhan kat otak. Kondisi dia serius menyebabkan doktor harus buat operation segera sebab tumor dia makin besar. Sebelum ni dia dah buat minor surgeri buat cecair dalam kepala dia. Cecair tu buat dia sakit. Hari ni dia under go major brain surgeri plak. Macam2 aku rasa. Sedih and feel sory for them/ Baru je kawin 3 bulan dah tuhan turunkan musibah. Tak per la itu adalah cara2 tuhan menguji insan2 yang terpilih. Moga terhapus dosa2 kecil mereka.

Apa yang menyedihkan sebelum operation memori yang dah mula hilang. Banyak benda dia dah lupa. Antaranya dia tak tau apa tu Pen bila doktor tunjuk. Tarikh kawin tak ingat and paling kronik satu hari bila dia bangun dia tanya suami dia Siti Mariam tu sapa? Walhal itu nama dia. But memori dia kadang2 ok kadang2 je dia lupa.

Aku harap tak ada la komplikasi masa operation ni and tak ada post surgeri effect. I pray hard for her. Hidup aku dan suami selain daripada keluarga kami, kawan2 adalah antara yang utama. They are like family to us. So bila ada benda2 jadi cam ni its really touch me deeply.

Ni latest pic aku ngan Maria masa dia kawin Mei lepas

"Julia harap Maria cepat sembuh dan boleh jadi macam dulu. Kita boleh lepak sama2 lagi, balik kampung sama2, mandi sungai sama2 and yang penting produce kids tuk jadi kawan anak2 kami. I luv you so much i pray  all the best. Semalam Julia dah tengok maria, tak tau la lepas ni Julia akan pergi ke tak. Julia cakap kat An julia tak nak datang lepas surgeri sebab takut Julia sedih, tp insyaalah julia gagahkan juga nanti. Apa la sangat sedih Julia ngan apa yang Maria ngan An tanggung. All the best for you guys"...

1 comment:

akuzle ayu said...

sy mendoakan yg terbaik utk Maria..amin3!!