Thursday, April 14, 2016

Another day of pregnancy check up..

This is my third pregancy and we decided to go to Ramsay Medical Centre..sebelum ni digelar Subang Jaya Medical Centre (SJMC)dan kemudian Sime Darby Medical Centre.

For my 1st n 2nd kami ke Pusrawi n Gynea masa tu Dr Marsita. Kali ni gynea kami adalah Dr Noraini..the only muslim female gynea yang buat delivery di Ramsay Medical Centre..Asben iols cerewet skit..tak nk laki la..nak Islam la..

Semalam checkup..doktor scan..baby semua ok..cuma masalah Placenta Previa total yang menutup laluan serviks yg menghalang aku dr normal delivery. Cumanya doktor ni mcm kompius sebab scan nampak 2 part of placenta..satu di atas..kedudukan normal..dan sebahagian lagi menutup laluan serviks..next week visit dia akan pastikan sebab skng ni dia hanya pasti 90 peratus bahawa gumpalan daging yg menutup serviks tu adalah placenta..so nak bagi kompom 100 peratus so boleh proceed cser..aku kalau boleh normal..nak la delivery normal...1st baby tu normal..2nd cser sbb songsang..kalau boleh xnak la cser..seksa rasanya..

Now..apa yang boleh buat..pray for the best..apa yg penting baby selamat..kalau tuhan dh takdirkan cser..maka itu lah caranya..

No comments: