Thursday, December 27, 2012

Sekitar banjir di Kelantan....



Tahun ini aku mendapat pengalaman yang paling beharga dalam hidup aku dan sepanjang hampir 8 tahun aku memegang jawatan sebagai wartawan. Walaupun sangat penat..tapi pengamalan untuk bersama-sama melihat bencana alam yang melanda Kelantan merupakan sesuatu yang sangat menyeronokkan. Dan aku tahu tidak semua berpeluang merasai apa yang aku lalui dua tiga hari ini. Aku sertakan gambar-gambar sepanjang aku membuat liputan banjir di sekitar Rantau Panjang..






Esok aku masukkan selebihnya gambar..tak sempat plak nak download ari ni..Tiga gambar ni diambil sewaktu pasukan bomba membawa para wartawan untuk memasuki kampung yang terputus hubungan dengan dunia luar dan terpaksa membina sendiri pusat penginapan sendiri. Ini adalah pengalaman yang aku rasa sangat berharga..walaupun ditimpa bencana tapi aku rasa penduduk kampung sangat enjoy dengan keadaan ini..lihat saja budak2 yang seronok sangat bermain air banjir..


3 comments:

HanyaNama said...

dok kl tak pernah merasa banjir ye... ;)

Ahmad Tongkeng said...

Kalau tak baca text ni, nampak macam semua tgh happy je kat waterpark.

juliaismail said...

hahahah..memang pun..belum i upload gambar kat jalan besar R.Panjang..siap ada orang jual makanan lagi dalam air..