Sunday, August 8, 2010

Anugerah!!!



Naib Canselor UPM Prof. Tan Sri Dr. Nik Mustapha R.Adullah bersama pemenang Anugerah Media UPM 2010 dari Kumpulan Utusan dari kiri Ashriq Fahmy Ahmad, Hassan Mohd Noor, Junhairi Alyasa dan Julia Ismail, pada majlis Anugerah Media UPM 2010, di UPM Serdang  (gambar oleh SAIFUL BAAHARI ASHARI)


Dah dekat sebulan aku tak update. Setiap kali aku nak menulis blog aku ada banyak hal. Maklumlah busineswomen..hahaha..nak jual perfume la..nak jual kuih raya la..nak amik baju kotor member2 la..macam2..kalau kat rumah memang aku tak sentuh la komputer tuk mengadap nak menulis. Setakat update FB je.

Motif aku tulis ari ni sebab aku baru menang anugerah..hahahaha!!!! So aku nak tayang kat korang...hahahahah..gelak lagi jahat...

Alkisah..aku genap 5 tahun berkhidmat kat utusan pada 1 Ogos ari tu. Ini lah kali pertama aku menang anugerah..hahahaha..kawan2 aku lain dah berguni2 menang anugerah bagai2 aku baru nak menang. Itu pun anugerah penghargaan koporat UPM..hahahaha..walaupun kengkawan kata anugerah berangan..ada aku kisah!!..kahkahkah..tp memang anugerah berangan pun..hahahaha..Tapi tak pe la yang penting mak dapat seribu nyah...pastu aku dapat naik kuda kat pusat equin UPM tuk 10 jam..Cam ne aku nak naik hawau aku pegnant!!! Ha...kempunan mak!!! dah la vaucer tu valid tuk 6 bulan je..ngam2 aku bersalin nanti Februari..wua..!!! nangis lagi...

Tapi yang aku tak puas hati ni kenapa member Utusan sabotaj aku?!! ni nak kena ni..ada ke dia masukkan gambar aku tengah gelak besar..burok lak tu.. wua!! dah la 1st time masuk paper..kahkahkah..sebelum ni masuk paper pegang alat seks la..jadi minah tukang tengok pc la..iklan cari wartawan kat kosmo la..ish2..aku tak bawak camera (sebenarnya tak der camera..rosak sebab susu adam tumpah dalam bandbag) so aku amik pic yang abg utusan tangkap letak kat sini. Yg penting gambar mak gelak besar mak tak masukkan ye..hahahahaha...(walaupun gambar di atas juga menunjukkan aku gelak tp tak sebelak gambar yg publish kat utusan..mak bengang nok!!)

Lagi satu untuk peringatan..di kala ini mak pegnant 3 bulan ye so kekembangan di muka itu adalah disebabkan mak mengandung bukan mak memang gemuk ye pondan-pondan sekalian..hehehehehe..alhamdullihlah..anugerah rezeki anak2..tp duit tu aku buat bayar gaji adik aku...huhuhuhu (sedih skit)..

2 comments:

khadijah aminah md yusoff said...

hahahahahh tbe2 je memondan plak hahhaaaaaaaaaa

azlina said...

congrats.. lepas ne dpt byk lg anugerah..