Tuesday, May 4, 2010

Dah lama rasanya...

Dah lama gila aku tak menulis kat blog ni. Boleh tengok last post aku masa aku preggie 3 bulan. Skang Addam dah 1 thn 1 bulan dah. Dah besar dah dia. Banyak ragam tersangat-sangat.

Apa agaknya sebab aku dah tak heran kat blog ni? Maybe sebab skang dah ada FB. FB dah jadi life aku. Aku rasa semua orang setuju kot. Bayangkan..mak aku pun skang dah ada FB walaupun dia selalu mengadu line berukband dia macam siput pig!!..hahaha..

Selain tu..aku ni kan pelupa tahap pig. Aku tak ingat password aku..hahaha..tapi sebab aku nak balik menulis kat sini tu yang aku usaha gak cari password blog ni. Lagi pun aku ni kan buta IT mana la tau ngan kosek2 cari jalan macam mana nak cari balik password tu. Cerita pasal lupa..aku ni memang sangat pelupa. Tak tau macam mana nak ubat la..setakat tinggal barang tu biasa la. Aku pernah pergi sekolah tak bawak bag sekolah..hahahaha..kau ada?..Aku pernah masuk toilet aku keluar tak amik handbag..aku tinggal dalam toilet. Masa tu aku dah keje dah kat kosmo..lawak tul la..tapikan satu benda je mesti aku tak lupa..duit aku!! hehehehe..ko curik sehengget pun aku tau k..

Aku pun rasa bila aku masuk rencana aku dah tak der masa nak tulis blog. Keje terlampau banyak. Dalam banyak2 desk yang aku masuk, rencana la yang paling horor. Rasanya tak pernah sekali bos kat situ tau yang anak buah dia dah bg yang terbaik. Entahla mayb aku sorang je rasa. Keje terlampau banyak sampai ko rasa ko tak der rest walaupun ko dapat dua hari off. Bayangkan hari cuti pun sibuk depan laptop samada cari bahan atau taip stori tak habis. Anak lagi..ish payah..Bukan nak salah kan meja tu tapi memang semua orang banyak keje. Tapi aku memang tak sanggup dah. Bayangkan hari aku nak bersalin, dah dalam labour room org opis still call tanya stok minggu depan. Ngeng ke apa..aku dah nak beranak ko call aku buat apa. Hari cuti pun sebelum nak keluar aku dok depan com dulu siapkan keje skit pastu email. Ye la aku kena gak spend masa tuk familykan..Kalau setakat balik lambat tu biasa la kan. Tapi skang dah masuk foriegn lagi balik lambat tp tak pe puas hati sebab masuk lambat. Jadi aku ada masa tuk masak n spend masa ngan anak aku. Dulu sampai aku nak amik el pun tak leh sebab sayang nak cancel appoinment. Bapak aku yang kena cuti bawak teksi nak jaga addam sebab mama sakit. ishh..org tak der anak tak kan paham apa aku rasa.

Apa yang buat aku nak blogging balik? Sebab paling utama aku dah kena tukar ke foreign desk. Keje aku translate je. Paling banyak Mir Azri (bos aku) bagi 13 para. Sebelum ni aku dok rencana aku buat story paling sikit 600 pth perkataan paling banyak 1300 pth. Jadi maybe aku rindukan kepuasan menaip kot. Tapi yang pasti aku tak rindukan meja itu..hahaha..aku bahagia di meja luar negara. Harap2 aku kekal lama skit la kat meja ni. Mak aku tanya..habis tu lepas ni nama ko dah tak der la kosmo? AKu jawap " Ma..dah lima tahun dah angah kat surat khabar ni..dah tak heran dah byline kuar ke tak kuar".. Ye la dulu lain. Baru keje..bila naik byline teruja nak mampus. Skang ni lantak la.. yang aku tau dapat gaji..

Ni skang ni aku dah tak leh tido. .hahaha...Ye la aku masuk keje dalam kul lima balik kul 12..k la aku nak paksa mata aku tido..bila2 aku tulis lagi..daa..

No comments: