Sunday, January 27, 2008

I need some idea..


Ini la kain yang dah i beli for my wedding but still dun know what to do with it. Still searching for the right fashion and designer to do it for me. Dari hari ke hari planning nak hantar kain ni tapi entahlah..takut pun ada. Ye la mana la tahu kalau nanti salah langkah..terhantar kat salah orang ke. Kawin sekali jer..

Takut menyesal macam baju that i made for my engagement day. Mana taknya, tak sabar la katakan. I was planning nak hantar the green colour lace to tukang jahit biasa jer tapi my mistake. The plan nak upah dalam maksimum pun RM300 sekali corset. Sebab tergedik sangat, salah masuk butik. Planningnyer hari tu nak beli chiffon jer kat Jln TAR untuk lining baju tu, alih-alih parking plak kat Medan Mara, terus masuk one boutique tak tanya tak apa terus cakap nak buat baju.

Nak jadi kan cerita bila dah ambil ukuran and everything, dia bagi resit, terkejut i ala ala diva terpijak paku, RM468!!. Nak buat macam mana tak kan nak amik balik. Yang menyebabkan i terkejut tu sebab i suruh dia jahit jer bukan tambah corset pun. Manik pun tak ada. Dah la buat kurung moden jer. Muka pun bukan terkenal pun.

Nasib baik la, bila dia bagi kad baru la perasan sebenarnya tukang jahit ni bukanlah sebarangan orang. Dia dah banyak jahit baju artis-artis tapi satu masa dulu la. maklumla..kita orang muda tak berapa kenal dia. Tapi sekarang dia telah ditenggelamkan oleh pereka muda yang lagi top. Nak buat macam mana, nanti siap bayar jer la..Sampai sekarang tak berani bagi tau mama. nanti bising orang tua tu sebab dia suruh hantar kat one disigner ni and price dia pun mungkin lebih skit dalam seratus dua jer dari harga tadi and i kan get a designer punya hasil tangan. Nak buat macam mana, balasan tuhan sebab tak sabar. Hehehe..

No comments: