Sunday, February 17, 2008

Valentine's Day

Valentine. Apa makna hari kekasih pada kita sebagai rakyat Malaysia. Valentine merupakan hari meraikan kekasih dan kebanyakan orang menanti tarikh ini dengan pelbagai persediaan dan hadiah, tidak kurang juga yang membenci sambutan ini kerana menganggap ia adalah amalan buday barat. For me, tiada salahnya kita menyambut Hari Kekasih walaupun ramai yang menganggap itu adalah budaya barat. Namun, cuba kita selidiki, adakah menjadi perkara yang terhalang sekiranya kita meraikan kekasih kita dengan sedikit penghargaan pada hari yang mungkin akan mencipta memori indah untuk tahun tersebut selain tarikh hari jadi dan ulang tahun.

Sudah tentu sambutan ini dapat mengeratkan lagi pehubungan pasangan tersebut tetapi kita juga perlu lihat bagaimana ia disambut untuk memastikan kesucian perhubungan itu berterusan. For me, I love Valentine's Day coz that day will add the honey into the pot of relationship. Adakah satu pembaziran kalau kita menghadiahkan sesuatu walaupun sekecil mana hadiah untuk pasangan kita sebagai tanda penghargaan kesetiaan dan kebahagiaan yang telah dikecapi.

So, to people out there, there is nothing wrong about celebrating Valentine's Day, as long as u know how the celebration will be.

No comments: